Články

03.01.2013

Ford Excort MK III GL, Sunstar, 1/18

Ford Excort MK III GL, Sunstar, 1/18

Neviem či sa vám niekedy stane, že zrazu dostane veľké nutkanie kúpiť nejaký model. Keď sa to stane mne, zvyčajne sa pozriem po európskych youngtimeroch od rôznych, nie však príliš drahých výrobcov. Naposledy, keď som dostal toto nutkanie tak mi stačilo asi len 5 minút a na Smallcars som našiel Ford Escort MK III od Sunstaru za vynikajúcu cenu. Netrvalo dlho a hneď bol aj objednaný.

29.12.2012

Praga V3S, Abrex, 1/43

Praga V3S, Abrex, 1/43

Kto z nás by nepoznal legendárnu „vétriesku“? Nákladný automobil, ktorý od polovice 50tych rokov minulého storočia pomáhal budovať našu spoločnú republiku a stal sa takmer neodmysliteľnou súčasťou armád Východného bloku.

10.12.2012

Škoda Superb II, Abrex, 1/18

Škoda Superb II, Abrex, 1/18

Škoda, automobilka, ktorú mnoho z nás v roku 1989 odpisovalo. Bola odsúdená na zánik podobne ako Yugo alebo FSO. Ale škoda na rozdiel od týchto mala tromf, vďaka ktorému prežila. Týmto tromfom bol Favorit. Práve ten poskytol Škodovke dostatok času aby mohla prebehnúť fúzia s Volkswagenom a aby mohol prebehnúť vývoj modelov novozrodenej automobilky. Prvými z nich ako určite všetci vieme boli Felicia a Octavia. Po istej dobe sa však páni vo Volkswagene veľkoryso rozhodli, že dovolia škodovke vyrábať limuzínu pre chudobnejšie trhy. V roku 2002 teda bola predstavená prvá generácia Škody Superb. Postavená bola na platforme B5, ktorú mala spoločnú napr. s VW Passat, len pri Superbe bol o 100mm väčší rázvor náprav.

03.12.2012

Porsche Panamera Turbo, Maisto, 1/18

Porsche Panamera Turbo, Maisto, 1/18

4-dverák od Porsche? Bude sa na to auto dať vôbec pozrieť? Toto boli moje vnútorné otázky, keď som prvý krát čítal, že Porsche sa chystá vyrábať 4-dverák. Už pri prvých obrázkoch som však zistil, že toto auto sa absolútne nemusí hanbiť postaviť vedľa jeho súrodencov.

16.11.2012

Volkswagen Golf II GTI G60, Norev, 1/18

Volkswagen Golf II GTI G60, Norev, 1/18

Volkswagen Golf. Etalon třídy. Poprvé se objevil v roce 1974 a ovládl nižší střední třídu, které se v jeho domovině říká Golf-klasse. Dnes je to stejně legendární vůz jako VW Brouk. A což teprve verze GTI. Ta „rajcuje“ sportovně založené řidiče.

Staňte se naším fanouškem na Facebooku
Modely ihned k sipozici

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace